Предлагаме ви рецептата за сотирани гъби с карамелизиран лук. Сигурно ще си

...
Предлагаме ви рецептата за сотирани гъби с карамелизиран лук. Сигурно ще си
Коментари Харесай

Перфектна плънка! Сотирани гъби с карамелизиран лук

Предлагаме ви  рецептата  за сотирани гъби с карамелизиран лук. Сигурно ще си въобразите, че са доста комплицирани и се вършат мъчно – нищо сходно. Лесни и бързи са, а са толкоз вкусни, че ще си оближете пръстите.
Прочетете още
Трябват ни 300 грама гъби, един остарял лук, една скилидка чесън, една лъжичка соев сос, 60 грама бяло вино, две лъжици зехтин, два стръка свеж магданоз, черен пипер, сол на усет.

За препоръчване е да употребявате дребни гъби, с цел да ги слагате цели. Но в случай че нямате, може и с огромни и нарязани на части. Все ще стане чудно вкусно и апетитно, както си е самата рецепта.
 
Първо би трябвало да си почистим гъбите с кухненска хартия, само че без да ги мием. Махаме им долната част на пънчетата по-късно. Нарязваме си на тънки полумесеци лука, а чесъна си го режем на ситно.

Взимаме един тиган и в него си загряваме зехтина. Прибавяме си в него чесъна и лука като готвим за към пет минутки. След това прибавяме и гъбите – готвим ги като непрестанно ги разбъркваме.

След като забележим, че към този момент са добили оня вкусен цвят, ги заливаме с бялото вино и със соевия сос.

Отново хубаво ги разбъркваме и ги оставяме на котлона, с цел да може течността да се всмуква.

Овкусяваме си ги също и с черен пипер и сол на усет. След като ги свалим от печката, ги поръсваме от горната страна със ситно нарязан и свеж магданоз.

Да знаете каква вкусотия става, ще си оближете освен чиниите, само че и ушите ще си изядете.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР